Álomkert Kft. - Kert és Park építés

Álomkert, Kert és Park építés Levelek
Kert Park építés aktuális tennivalók

Aktuális

'Hónyomás'

'Hónyomás'

A tél szépségei, olykor bosszúságot is okozhatnak a kertben.
Egy-egy szép téli nap, mikor vastag hóréteg fedi a tájat és a forró teát kortyolgatva, gyönyörködve nézünk ki a meleg szobából. Sokunknak ismerős e kép, azonban a kertjére valamit is adó tulajdonos ilyenkor sem pihenhet. Az ágakra vastagon lerakódott hóréteg, annak súlya miatt komoly károkat okozhat növényeinkben, az ágak letörhetnek, az oszlopos növekedésüket ’szétdőlhetnek’, elveszítve jellegüket. A még friss havat, egy seprű segítségével távolítsuk el a növényekről, ügyelve, hogy a már ráfagyott hó-jégréteget ne ütögessük, mivel azzal több kárt tehetünk, mint hasznot, hiszen azzal a leveleket, ágakat eltörhetjük. Az így keletkezett sérüléseket pedig új utat nyitunk a fagynak! Mint oly sok mindenben, itt is a legjobb védekezés a megelőzés, ha tudjuk, akkor növényeinket (főleg az oszlopos növekedésűeket) késő ősszel kössük össze, ezzel megakadályozva a tél által okozható károkat.

Amarillisz-Hölgyliliom

A télen is szeretne szép, szemet gyönyörködtető virágokat házában? Ha igen, akkor ehhez adunk pár tippet, ezeket az alapvető dolgokat betartva, biztosan nem fog csalódni és lesz miben gyönyörködni a hideg napokon!
tovább...

Rózsák tavaszi telepítése

Amennyiben elmulasztottuk rózsáink őszi ültetést, azt a tavasz elején még pótolhatjuk, a fagyok elmúltával. Ilyenkor már kaphatóak a gyökércsomagolt növények, amiket a téli csapadéktól átnedvesedett földbe tudunk telepíteni.Sajnos itt nincs módunk mindenre kitérni, ezért amennyiben kérdése merül fel, kérem az elérhetőségek alatt található címre írni szíveskedjen, hogy azt meg tudjuk válaszolni Önnek!
tovább...

Puszpángmoly

Növényünket, a már ismert puszpángszúnyogon kívül egy veszélyes kártevő támadhatja meg, a selyemfényű puszpángmoly. Egyre nagyobb figyelmet kell szentelnünk neki, a több évtizedes növényeket képes teljesen tarra rágni, azokat elpusztítani.
tovább...

A metszés

Növényeink metszése egyidős azok tudatos nevelésével, termesztésével, ezáltal tudatosan tudjuk formázni, nevelni, rendszeresen terméshozatalra késztetni azokat. Gyümölcsfáink metszés nélkül nem minden évben hoznak megfelelő mennyiségű és minőségű termést, valamint növekedésüket sem tudjuk kordában tartani.
tovább...